logof.png

23ο χλμ. Αιγίου - Καλαβρύτων               Άγιος Παντελεήμονας
Τ.Κ.: 25100 Αίγιο
ΤΗΛ.: 211 7054226, (+30) 26910 98140,
           6972 013270
E-mail: info@achaikochorio.gr

no content available
topleft.png

camp.png
              

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΚΑ


20-22  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ 27-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 :ΤΣΙΠΟΥΡΟΓΙΟΡΤΗ ΜΑΖΙ...ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ Συνεχίζεται η τσιπουρογιορτή και φετος για τους κεφάτους επισκέπτες μας! Την Παρασκευή ξεκινάμε με χαλάρωση στο βουνίσιο περιβάλλον.  Στη συνέχεια βραδινό και ενημέρωση για την επόμενη μέρα.  Το Σάββατο τα παιδιά απασχολούνται με δραστηριότητες και παιχνίδια της κατασκήνωσης από έμπειρο προσωπικό,όσο οι γονείς χαλαρώνουν με χαλαρή κουβεντούλα και παρεούλα δίπλα στο τζάκι ή περίπατο στα μονοπάτια του βουνού.(εκτός αν αισθάνονται παιδιά και θέλουν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι!) Μετά το μεσημεριανό, πάμε για τσιπουροπαραγωγή και ακολουθεί παραδοσιακή τσιπουροκατάνυξη με τσιπουρομεζέδες και τσιπουρομουσική!  Την Κυριακή, δραστηριότητες στο αγρόκτημα πριν την αναχώρηση. 

Επειδή το αγαπήσατε και το αγαπάμε κι εμείς, κάθε Σαββατοκύριακο θα γινόμαστε αγρότες!  Το αγρόκτημα θα είναι πάντα στη διάθεσή μας για να το φροντίσουμε!

Το θεματικό ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ θα πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο,

γιατί είμαστε αγρότες και θέλουμε να μυήσουμε και άλλους στην αγροτική ζωή.  Γινόμαστε αγρότες για ένα Σαββατοκύριακο.  Παρασκευή άφιξη και τακτοποίηση στους ξενώνες.  Βραδινό και ενημέρωση για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.  Το Σάββατο, πρωϊνό ξύπνημα, και ξεκινάμε... άρμεγμα, μάζεμα αυγών, φροντίδα ζώων, φροντίδα αγροκτήματος.  Μετά το μεσημερινό φτιάχνουμε τυρί (μαλοτύρι ή χαλούμι) ή τραχανά ή χυλοπίτες.  Την επόμενη μέρα, δραστηριότητες αγροκτήματος και παιχνίδια, τοξοβολία, πίστα περιπέτειας, ιππασία. Φεύγοντας, για ανταπόδοση της προσπάθειάς μας, παίρνουμε το κατιτίς μας, τυρί ή ότι άλλο έχουμε φτιάξει!

Παλαιότερα ...

12-14 Δεκεμβρίου 2014 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ 

Για τους λάτρεις της μυσταγωγίας και της ποιότητας, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ,  στους αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας σε  μεθυστικές και γευστικές διαδρομές.    Η μαγεία της ζύμωσης, τα μυστικά της, η παραγωγή και η εμφιάλωση.    Η ανάδειξη της φίνας γεύσης του κρασιού μέσα από εξαιρετικούς  γαστριμαργικούς συνδυασμούς. 

Σεμινάριο οινογνωσίας και γευσιγνωσίας στο ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ 12-14/12.  Η «Οινοφόρος» και ο ιδρυτής της κ. Αγγελος Ρούβαλης  μας ξεναγούν στους αμπελώνες και στο σύγχρονο οινοποιείο όπου παράγεται το «Ασπρολίθι», το «Ιανός» και άλλα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά.  Στη συνέχεια στο Αχαϊκό Χωριό, στα 1350μ. υψόμετρο,  στη θαλπωρή του τζακιού και με φόντο τις πλαγιές του Χελμού, θα διδαχθούμε την οινολογική γνώση των ειδικών του κρασιού … το πώς σερβίρεται, πώς πίνεται, πώς και τι αναβαθμίζει την αξία του, με γεύσεις που κάνουν τη θεωρία … πραγματική απόλαυση!

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 12/12-Αφιξη και τακτοποίηση στους ξενώνες. Χαλάρωση στο βουνίσιο περιβάλλον.  Βραδινό και ενημέρωση για την επόμενη μέρα.

Σάββατο 13/12- Πρωί γνωριμία με το αγρόκτημα και παρασκευή τυριού.  Μετά το μεσημεριανό, αναχώρηση για τον αμπελώνα όπου συναντάμε τον κ. Ρούβαλη και στη συνέχεια επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο. Επιστροφή στον ξενώνα το απόγευμα.  Ακολουθεί σεμινάριο οινογνωσίας και γευσιγνωσίας στο κεντρικό σαλέ.

Κυριακή 14/12- Δραστηριότητες αγροκτήματος και αναχώρηση. 

 21-23 & 28-30 Νοεμβρίου 2014 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Γινόμαστε αγρότες για ένα Σαββατοκύριακο.  Παρασκευή άφιξη κσι τακτοποίηση στους ξενώνες.  Εάν φτάσουμε νωρίς και εξυπηρετεί κάνουμε την πρώτη επαφή με το αγρόκτημα.  Βραδινό και ενημέρωση για το πρόγραμμα.  Το Σάββατο, πρωϊνό ξύπνημα, και ξεκινάμε... άρμεγμα, μάζεμα αυγών, φροντίδα ζώων, φροντίδα αγροκτήματος.  Μετά το μεσημερινό φτιάχνουμε τυρί (μαλοτύρι ή χαλούμι) ή τραχανά ή χυλοπίτες.  Την επόμενη μέρα, δραστηριότητες αγροκτήματος. Φεύγοντας βεβαίως παίρνουμε 1 κεφαλάκι τυρί ή 1 κιλό τραχανά για ανταπόδοση της προσπάθειάς μας! 

14-16 & 28-30 Νοεμβρίου2014 2 θΕΜΑΤΑ:  

1. JEEPING  Η αδρεναλίνη στα ύψη!  Για τολμηρούς και ακούραστους!  Την Παρασκευή ξεκινάμε με χαλάρωση στο βουνίσιο περιβάλλον.  Κατά το βραδινό ενημέρωση για την επόμενη μέρα. Το Σάββατο ξύπνημα νωρίς το πρωί και φύγαμε για περιπέτεια!  Off road ειδική διαδρομή με jeep, διασχίζουμε φαράγγια και ποτάμια στα άγρια περάσματα του ορεινού όγκου της Αχαϊας, λασπωνόμαστε και βιώνουμε την απόλυτα jeepάτη εμπειρία στη βουνίσια φύση.  Στο ενδιάμεσο και εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, mountain bike ποδηλατάδα σε βατό μονοπάτι ιδιαίτερου αισθητικού κάλους.  Ελαφρύ snack για να πάρουμε δυνάμεις και συνεχίζουμε τη διαδρομή.  Επιστροφή στον ξενώνα το απόγευμα, βραδινό και ξεκούραση. Την επόμενη μέρα δραστηριότητες στο αγρόκτημα,  ή εναλλακτικά συνέχεια του προγράμματος με καγιάκ στη λίμνη Τσιβλού.  Πάντα βέβαια με συνοδεία έμπειρου οδηγού, εκπαιδευτή και με πλήρη εξοπλισμό.   

2. ΚΑΙ MAZI ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ Η απόλυτη ευχαρίστηση των γονέων!  Κατασκηνωτικό Σαββατοκύριακο για τα παιδιά και ... ξεκούραση για τους γονείς που δεν μπορούν να τα αποχωριστούν!  Εκτός της ξεκούρασης έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με στόχο την προσαρμογή των παιδιών και των γονέων στην κατασκηνωτική ζωή και φιλοσοφία αντίστοιχα.  Ετσι και οι δύο πλευρές μαθαίνουν.  Αφιξη την Παρασκευή.  Τα παιδιά τακτοποιούνται στους ξύλινους ξενώνες, γνωρίζουν τους ομαδάρχες τους, που τα αναλαμβάνουν για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.  Οι γονείς επίσης τακτοποιούνται στα πέτρινα σαλέ και ξεκινούν το ξεκούραστο Σαββατοκύριακό τους. Το Σάββατο οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βόλτα στα γύρω μονοπάτια, να επισκεφθούν το αγρόκτημα, να χαλαρώσουν στον ξενώνα, ενώ το βράδυ θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν ανενόχλητοι σε ένα ωραίο γλέντι ενηλίκων!  Με την αναχώριση την Κυριακή θα είναι όλοι αναζωογονημένοι!  


7-9 Νοεμβρίου 2014 ΤΣΙΠΟΥΡΟΓΙΟΡΤΗ Συνεχίζεται η τσιπουρογιορτή για τους κεφάτους επισκέπτες μας!   Την Παρασκευή ξεκινάμε με χαλάρωση στο βουνίσιο περιβάλλον.  Στη συνέχεια βραδινό και ενημέρωση για την επόμενη μέρα.  Το Σάββατο το πρωί κάνουμε περιήγηση στα γύρω χωράφια και αμπέλια, μαζεύουμε κάστανα, χόρτα και καρύδια κα επιστρέφουμε στον ξενώνα.   Μετά το μεσημεριανό, πάμε για τσιπουροπαραγωγή και ακολουθεί παραδοσιακή σιπουροκατάνυξη με τσιπουρομεζέδες και τσιπουρομουσική!  Την Κυριακή, δραστηριότητες στο αγρόκτημα πριν την αναχώρηση.   Super κέρασμα για το κλείσιμο, διαμονή 6-8 ατόμων στα διαθέσιμα πέτρινα σαλέ 50€ / άτομο και για τις 2 διανυκτερεύσεις!